Kokous … Pikakokous!

Teamsiin ilmestyi viime viikolla jälleen uusi käyttökelpoinen ominaisuus: pikakokous (Järjestä kokous nyt). Painike tähän löytyy kalenterista.

Kokouksen aloittaminen on helppoa – napsauttaa vain “Järjestä kokous nyt”-painiketta ja valitsee tuttuun tapaan omat laiteasetukset. Kokous saa automaattisesti nimekseen “Tapaaminen järjestäjän Vesa Nopanen kanssa” – otsikon voi kuitenkin muuttaa itse mieleisekseen.

Tämän jälkeen kokous toimii kuten aikataulutettu Teams-kokous. Voit kopioida liittymistiedot Ihmiset-valikon takaa tai lisätä henkilöitä (myös ulkopuolisia) kirjoittamalla heidän sähköpostiosoitteensa (tai mikä heidän Teams-tunnuksensa onkin) jolloin heidät yritetään liittää kokoukseen heti.

Kokouskeskustelu on myös tavalliseen tapaan käytettävissä – myös kokouksen jälkeen.

Mitä hyötyjä ja milloin pikakokous on käyttökelpoinen?

Verrattuna soittamiseen henkilölle (tai ryhmälle) pikakokous mahdollistaa kokouksen valmistelun, ilman että ketään on linjoilla ja sitä kautta linkin jakamisen myös henkilöille joilla ei ole Teamsia tai pääsyä kalenteriin. Joskus tuntuu myös turhalta luoda erikseen kalenteritapahtuma vain sen takia että voidaan tavata virtuaalisesti. Ja on myös tilanteita joissa kokousta ei ehkä haluta näkyviin kalenteriin.

Koska kokouksen liittymislinkki on myös anonyymi (riippuen asetuksista) on se helppo jakaa vaikka jollain pikaviestimellä vastaanottajille.

Joskus voi olla myös tarpeen saada henkilöitä Teamsin kautta mukaan samaan kokoukseen, mutta kokouksen järjestäjä ei ole paikalla itse. Tällöin sen sijaan, että luotaisiin uusi kalenterikutsu voidaan luoda pikakokous ja jakaa linkki vaikka Teams-viestintä tai lisäillä henkilöt mukaan kokoukseen käsin.

Mikäli kalenteri on käytettävissä kokouksen osapuolien kanssa, kannattaa sitä tietysti käyttää ensisijaisesti mikäli tapahtuman ajastaa etukäteen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.