Mitä Teamsiin on odotettavissa?

Tähän väliin on hyvä nostaa pieni Teamsin roadmap/tiekarttapäivitys. Microsoft Ignite on edessä muutaman viikon päästä ja odotettavissa on että siellä saadaan uutisia ja jatkoa kartalle. Minä olen myös puhujana ja tänä vuonna myös teatterisessiot striimataan – ajankohdat esityksilleni ovat suomiystävällisesti illalla klo 22-23 välillä sekä maanantaina (22:25) että tiistaina (22:40). Tiedot esityksistäni löytyvät täältä – lisätkää ne omiin kalentereihinne!

Ajankohdat ovat roadmapilta, joten ne saattavat elää. Ajankohta merkkaa yleensä kuukautta jolloin rollout käyttäjille alkaa – ominaisuudet ilmestyvät käytettäväksi eri organisaatoihin / käyttäjille hiukan eri aikoihin.

  • Tekstitys tulee myös tavallisiin Teamskokouksiin. Aluksi tuettuna on vain englanti. Marraskuu
  • Käyttäjät voivat mukauttaa vasemman laidan valikon itselleen sopivaksi. Tällä hetkellä ylläpitäjä voi tehdä asetukset keskitetysti, jatkossa käyttäjä voi ylläpitäjien asettamien rajojen sisällä tehdä muutoksia. Ylläpitäjä voi ottaa tämän ominaisuuden pois käytöstä. Marraskuu
  • Tiimien automaattinen uusinta mikäli tiimille on asetettu päättymisajankohta ja tiimi on edelleen käytössä. Marraskuu.
  • Postaus useampaan kanavaan / tiimiin samanaikaisesti, eli Cross-posting. Lokakuu lukee vielä roadmapilla.
  • Natiivi federointi 1:1 chateissa – mahdollistaen organisaatioiden välisen Teams-keskustelun (1:1, ei ryhmiä) täysillä Teams-ominaisuuksilla. Lokakuu.
  • Yksityiset kanavat ovat edelleen tulossa. Rollout pitäisi alkaa lokakuun aikana.
  • Viestien lukukuittaukset , linkkien uusi jakokokemus sekä uusi tiedostonäkymä ovat edelleen odottamassa tuloaan, vaikka roadmapin ajankohta (Q3/2019) onkin jo takana.
  • Kiinnitetyt (pinned) kanavat odottavat myös tuloaan vaikka Q3/2019 on jo takana. Tällä ominaisuudella voi valita itselle tärkeimmät kanavat, jotka kiinnitetään oman tiimilistauksen yläpuolelle jotta niihin on nopea navigoida ja ne ovat hyvin esillä.

Tulossa on myös paljon ominaisuuksia vuoden 2020 aikana ja Microsoft Ignitessa niitä julkistettaneen vielä lisää. Itse odotan että ylläoleva lista on tapahtumassa esillä ja ominaisuudet ovat suurinpiirtein niihin aikoihin käytettävissä tai tulossa lähiaikoina sen jälkeen käyttöön. Varmuutta ei tietenkään ole – ja onkin parempi että ominaisuus tuodaan käyttöön valmiina.

Lisää tietoa löytyy Microsoft 365 Roadmapista.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.