Microsoft Ignite: etäosallistujan opas

Kuva napattu Microsoftin blogista: https://techcommunity.microsoft.com/t5/Microsoft-Teams-Blog/The-Microsoft-Teams-Guide-to-Ignite-2019/bc-p/951269

Marraskuun alun Microsoft Ignite on valtava tapahtuma, jossa on paikan päällä on 20 – 30 tuhatta ihmistä. Esityksiäkin on 1000+, joten jokaiselle Microsoft-teknologiaan liittyvään aiheeseen on varmasti tarjolla sisältöä.

Et pääse paikan päälle? Katso striimit ja osallistu etänä!

Tänäkin vuonna iso osa esityksistä on katsottavissa striiminä ilman osallistumismaksua. Tämä on helpointa käyttämällä Microsoft Tech Community -tunnusta. Jos sinulla ei ole vielä sitä niin hopi hopi luomaan sellainen.

Kuten Tech Communityn kuvasnippetistä näkyy, voit luoda sen tunnuksella itsellesi oman esityskatalogin. Kirjaudu oikeasta yläkulmasta sisään Tech Community-tunnuksella Igniten Session Catalogiin.

Tämän jälkeen voit alkaa lisäilemään haluamiasi esityksiä omaan Ignite-kalenteriisi.

Esitykset pääset katsomaan Session Schedulerin kautta. Sieltä voi myös laittaa kysymyksiä tai kommentteja esittäjille – niihin tuskin vastataan juuri esityksen aikana mutta sen jälkeen heti kun mahdollista. Näin pääset osallistumaan muutenkin kuin katselijana!

Kokemuksia etäosallistumisesta

Viime vuonna osallistuin itse Igniteen etänä. Ensimmäinen asia mikä on tietysti syytä huomata on aikavyöhyke. Suomi on Floridaa 7 tuntia edellä, joten esimerkiksi iltapäivän klo 15 esitykset alkavat klo 22 Suomen aikaa. Nadellan keynote alkaa maanantaina Suomessa klo 16.

Aikaero tarkoittaa sitä, että intensiivinen esitysten seuraaminen menee “kahden vuoron tekemiseksi” – eli pitkiä päiviä on tiedossa jos työpäivän perään katsoo mitä Ignite tarjoaa.

Koska useita esityksiä voi katsoa myös jälkikäteen kannattaa sitä käyttää hyödyksi. Mikäli tulee teknisiä ongelmia (ääni pätkii esimerkiksi) katselin suosiolla tallenteen myöhemmin. Kannattaakin olla muutama esitys joita seuraa vaikka samanaikaisesti, tai johon voi vaihtaa “lennosta”

Etäosallistuminen on monella tapaa helpompaa jos haluaa keskittyä oppimiseen ja muistiinpanoihin. Itse ainakin twiittailin ahkerasti viime vuonna samalla kun katselin esityksiä. Virallinen hashtagi on #MSIgnite.

Katso keynotet

Isojen julkistusten Keynotet onneksi esitetään aluksi. Nadellan pääkeynote alkaa maanantaina Orlandossa klo 9, eli Suomessa klo 16. Sitä seuraavat tekniset keynotet, jotka alkavat klo 11 (klo 18 Suomessa).

  • Jason Zander on Applications, Infrastructure, Data & AI
  • Jared Spataro on Modern Workplace
  • Kirk Koenigsbauer on Security
  • James Philips on Business Applications

Microsoft Teams -esitykset

Teamsin ympärillä on erittäin paljon säpinää, esityksiäkin on ainakin 57 kappaletta.

Tech Communityn Teams-blogista löytyy hyvä kooste mitä on tarjolla. Kannattaa napata näitä esityksiä omaan Session Scheduleriin.

The Microsoft Teams Guide to Ignite 2019

SharePoint, OneDrive, Yammer, Stream ja muut

Office 365:n muut teknologiat ovat myös hyvin edustettuna Ignitessa, ei vain Teams. Mitä tarkoittaa esille tullut Year of Yammer, mitä uutta on tulossa SharePointiin. Microsoftin blogista löytyvät linkit ja tiedot kaikkiin tärkeimpiin esityksiin.

Ignite 2019 guide to SharePoint, OneDrive, Yammer, Stream and related technology sessions

Microsoft 365 admineille on myös hyvä esityskooste: The Microsoft 365 Admin Guide to Ignite 2019

Podcastit

Etänä pääsee myös osaksi tunnelmaa podcastien kautta. Näistä saa myös erittäin hyvin tietoa.

Podcasts at Microsoft Ignite 2019

Tsekkaa myös kotimaiset tähtiesiintyjät!

Lisätkää näiden tähtien esitykset kalenteriinne ja tottakai kannattaa olla katsomassa ainakin live stream! Tsemppiä ja kommentteja kannattaa tietysti jakaa niin Tech Communityn kautta kuin Twitterissäkin 😎

Jos muitakin on, niin minulta on mennyt ohitse – saa ilmiantaa niin lisään heidät tänne.

+ minun esitykseni Ignitessa

Kuten on tullut jo huudeltua somessa pitkän aikaa, minullakin on esityksiä Microsoft Ignitessa. Puhun kahdesta aiheesta: firstline workereiden kouluttamisesta Teamsiin sekä siitä miten varmistetaan Teamsin käytön tukevan yrityksen strategiaa. Ensimmäinen esitykseni on kerännyt niin paljon ennakkoilmoittautumisia että siitä järjestetään uusinta torstaina! Nousen lavalle Ignitessa siis kolme kertaa.

Ensimmäinen esitykseni on maanantaina klo 3:25PM (Suomessa 22:25), toinen on tiistaina klo 3:40PM (Suomessa 22:40). Kolmas kertani lavalla on Firstline-esityksen toisto torstaina klo 4:55PM (Suomessa 23:55).

Toivottavasti näitä esityksiä seurataan myös live-striimin päästä! Nämä esitykseni ovat ns teatteriesityksiä, joten toivotaan ettei hallin hälinä kuulu kauheasti livestriimissä.

Lisätkää esitykseni mukaan Session Scheduleriinne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.