Viestien lainaus keskustelussa mobiilisovelluksella + muistakaa Teamsin kamera ja puhelimen näytön jakaminen

Teamsin mobiilisovellus on saanut uuden ominaisuuden: viestien lainaus keskustelussa. Tämä toimii vain yksityis/ryhmäkeskusteluissa. Lainaaminen tapahtuu painamalla sormella pitkään viestiä jota haluaa lainata ja valitsemalla “reply”. Suomennos ei ole vielä ehtinyt mukaan.

Tämän jälkeen viestiin vastataan tuttuun tapaan. Erona on, että lainattu viesti näkyy ruudulla.

Kun keskustelussa on paljon viestejä, tämä voi pitää keskustelua vähän kasassa: näkee mihin viestiin vastataan ja mistä aiheesta on oikein ollutkaan kyse.

Työaseman käyttöliittymän (kuvakaappauksessa web-liittymä) puolella tämä näkyy myös selkeänä.

Teamsin mobiilisovelluksen kamera

Muistitko, että Teamsissa on mobiilisovelluksessa useita sovelluksia käytettävissä mikäli pyyhkäisee alhaalta ylös valikon auki?

Tätä kautta pääsee hyvin tiedostoihin, tallennettuihin viesteihin, vuoroihin sekä voi avata Teams-kameran kuvanottoa varten. Kamerassa on etuna mm. se että näitä kuvia ei tallenneta itse laitteeseen vaan ne päätyvät suoraan Teamsiin, jolloin ne ovat organisaation hallussa ja suojaamina jatkuvasti.

Kameran avauksen ja kuvanoton jälkeen (muistetaan, että kuvaan voidaan tehdä myös merkintöjä!) pääsee valitsemaan keskustelun tai tiimin kanavan jonne kuva ladataan. Etuna tässä on se, ettei tarvitse ensin käyttää aikaa kohteeseen menoon vaan kameran voi avata heti – vasta lopuksi valitsee mihin se ladataan.

Puhelimen näytön jakaminen Teamsin avulla

Muistutuksena vielä, että Teamsin mobiilisovelluksessa on mainio toiminto jolla voi jakaa puhelimen näytön kokoukseen osallistujille. Näytön jakaminen löytyy kokouksessa ollessa sieltä mistä jakaisi muutakin sisältöä puhelimesta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.