Uusi kalenterinäkymä Teamsissa

Uuden kalenterinäkymän odotettiin ilmestyvän Teamsiin kesän aikana, mutta lomilta palattuani huomasin että sen paikka tiekartassa oli siirtynyt vuoden 2020 alkuun. Hämmästyksekseni uusi näkymä ilmestyikin yhteen käyttämistäni demoympäristöistä ja maailmalta on jo kuulunut että uusi näkymä löytyy joistain tuotantoympäristöistäkin.

Miten uusi kalenterisovellus eroaa aiemmasta?

Vanha kalenterinäkymä on varmasti jo useimmille Teams-käyttäjille tuttu. Se näyttää vain kuluvan päivän tapahtumat. Uusi kalenterinäkymä on enemmän “tuttu Outlookista.”

Yhdellä silmäyksellä voi katsella koko työviikkoa ja mitä tapahtumia kalenterissa on. Samoin kalenteria voi selailla huomattavasti ketterämmin ja pidemmälle – kokeilin pari vuotta tulevaisuuteen ja hyvin toimi.

Parempi käyttöliittymä

Kalenteritapahtuman päällä voi napsauttaa hiiren oikeaan nappia ja siitä aukeaa valikko josta voi mm hyväksyä/hylätä tapahtuman, näyttää sen kaikki tiedot, liittyä Teams-kokoukseen tai vaikka aloittaa keskustelun osallistujien kanssa. Tämä viimeinen myös korjaa sen hankalan ongelman “miten löydän menneen tapahtuman keskustelun”.

Myös toistuvien tapahtumien käsittely on tuettuna uudessa käyttöliittymässä.

Kätevää on myös valita minkälaisen näkymän haluaa kalenteriin. Kuukausi ei ole tuossa listassa, mutta ainakin itse katson lähes aina viikkonäkymää, kuukausinäkymän avaan jos sille on tarvetta.

Uuden kokouksen luonti ei ole muuttunut millään tavoin, vaan on samanlainen kuin aiemminkin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.