Reaktiot Teams-viesteihin ja muita pieniä uutuuksia

Ensimmäisenä tietysti se tärkein ja näkyvin uudistus: reaktiot viesteihin.

Kun hiiren kursorin vie viestin päälle voi viestille antaa reaktion: peukun, sydän, nauru, hämmästys, murhe tai viha. Huomionarvoista on että vanha tuttu viestin tallennus on siirtynyt … valikon taakse josta löytyvät muutkin viestin toiminnot.

Peukuttaminen on näistä edelleen se monikäyttöisin toiminto ja heille jotka eivät muista reaktioista perusta: käyttäkää peukuttamista edelleen samalla tavalla kuin aiemminkin:

  • Havaitsin ja luin viestin
  • Ymmärsin asian
  • Hoidan viestissä kuvatun asian
  • Tässä on hyvää sisältöä – olen samaa mieltä

Eli se on hyvin monikäyttöinen reaktio. Ja edelleen ainakin omassa mobiilisovelluksessani ainoa mahdollinen mitä voi viesteille antaa.

Reaktiot tulevat eri tahtiin käyttöön eri ympäristöihin. Huomioitavaa on kuitenkin, että jos sinulla on aktivoituna kehittäjän esiversio (Dev preview) ei nämä reaktiot ole käytettävissä ainakaan vielä.

Parannuksia laajennettuun tekstieditoriin

Muotoilu-napin takaa avautuva laajempi tekstieditori on myös saanut pieniä parannuksi. Ulkoasu on muuttunut hiukan, mutta nämä pari uudistusta menee helposti ohi silmien

Työkalurivin oikeassa laidassa … toiminnon takaa (taas!) löytyy pari uutta toimintoa: kumoa ja toista. Tuttavallisemmin undo ja redo. Vaikka CTRL+Z tuleekin osalla luonnostaan “eiku”-toimintona on ei sen kumoamiselle löydykään luonnostaan pikakomentoa selkäytimestä itsellä. Se, että nämä toiminnot ovat käyttöliittymässä on hyvä asia monelle peruskäyttäjälle.

Toinen aika huomaamton pieni muutos on mahdollisuus lisätä koko palstan levyinen väliviiva tekstiin. Suomennos “vaakasuora sääntö” ei ole paras mahdollinen Horizontal rulesta, mutta onneksi sen käyttämiseksi ei ole tarpeen välittää tekstistä.

Vaakasuoran viivan avulla saa mukavasti tehostettua tekstiä ja jaoteltua sen sopiviin osiin, erityisesti uuden ilmoitus-toiminnon kanssa tuosta on etua.

Lopuksi vielä tärkein eli

Hyvää Juhannusta kaikille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.