Ilmoitus-viestit ovat nyt Teamsissa

Missäpä tiimissä ei olisi tarvetta nostaa jotain viestejä paremmin näkyville? Miksei vaikka ilmoituksia, uutisia tai muuten vaan viestejä joiden aloituksen haluaa erottuvan muista viesteistä? Kun viestit nousevat esille ne myös huomioidaan paremmin. Nyt ei pidä ajatella että Teamsin ilmoitukset (announcements) vastaisivat samaa kuin mitä Yammerissa.

Uusi ilmoitus luodaan ihan samalla tavalla kuin paremmin muotoiltu Teamsin viesti. Ero tapahtuu viestin kirjoitustilassa, jossa vasemmasta yläkulmasta voi valita onko kyseessä keskustelu vai ilmoitus.

Kun muodoksi on valittu Ilmoitus, muuttuu myös viestin kirjoitustila hiukan.

Otsikko ja alaotsikko voidaan kirjoittaa selkeästi omaan osioonsa. Näiden tekstityylejä ei voi muuttaa. Mutta mitä voidaan muuttaa on taustan väri tai valita taustalle haluttu kuva. Valinnat tapahtuvat pääotsikkoalueen oikeasta alanurkasta. Huom. Taustakuvan on hyvä olla kokoa 914 x 120 pikseliä ( melkein 15:2 kuvasuhde) jotta se menee otsikon alla olevaan tilaan.

Loppuviestin kirjoitus tapahtuukin Teamsista tutulla tavalla. Ihmisiä, kanavia ja tiimejä voi atMainita, viestiä voi muotoilla, siihen voi liittää tiedostoja jne.

Hyvä käytäntö on tässäkin se, ettei Ilmoituksia viljellä liikaa. Jos kanavalla on ilmoituksia taustakuvineen toisensa perään niiden tuoma huomioarvo katoaa. Sopivasti käytettynä ilmoitukset nousevat paremmin ihmsten silmiin ja sitä kautta niiden tuoma viesti menee perille paremmin.

Vaikka ilmoituksella onkin oma logonsa viestin oikeassa yläkulmassa ei se vielä näy toimintasyötteessä tai sen suodattimissa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.