Lukukuittaukset viesteihin tulossa. Teams-adminit: tarkistakaa asetus!

Lukukuittaukset yksityisviesteihin ovat tulossa Microsoft Teamsiin kesäkuun aikana, siinä missä lukuisan muunkin ominaisuuden aikataulu ajoittuu Teamsissa kesäkuun loppuun/kesään.

Asetus löytyy jo nyt Teamsin hallintakeskuksesta viestikäytännöistä( https://admin.teams.microsoft.com/policies/messaging ).

Tässä vaiheessa olisi hyvä tehdä hallintakäytäntöpäätös miten viestien lukukuittauksien kanssa toimitte organisaatiossa. Oletuksena päällä on “käyttäjän hallitsema”.

Koska kyseessä on työhön liittyvät yksityisviestit aika usein suosittelen että tuo on tasapuolisesti käytössä kaikilla, ilman että käyttäjällä on mahdollisuutta ottaa sitä pois päältä. Tällöin viestin lähettäjä voi nähdä, että viesti on luettu.

On kuitenkin syytä muistaa, että viesti voidaan “nähdä” kiireellisessä tilanteessa mutta se ei tarkoita että vastaanottaja olisi sitä sen kummemmin rekisteröinyt vaan palaa siihen tarkoituksella myöhemmin.

Mikäli organisaatiolla ei ole vielä valmista mallia siihen miten näiden kanssa olisi hyvä toimia kannattaa lukukuittaukset ottaa pois käytöstä kaikilta aluksi ja viestittää käyttäjille mitä muutos tarkoittaa.

Yksityisviestien lukukuittaus on käytössä myös keskusteluryhmissä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.