Noin 6 tulevaa Teamsin päivitystä

Teamsissa on menossa mielenkiintoiset ajat, koska ensi viikolla alkava SharePoint Conference tuo myös Teamsiin varmasti uutta. Jo tähän mennessä on kerrottu useista uusista / tulevista päivityksistä Teamsiin.

Näistä päivityksistä ja monesta muusta aiheesta kannattaa muuten käydä katsomassa 13.5. #TeamsFi tallenne jossa Jari Tuisku Microsoftilta kertoi mitä kaikkea Teamsiin on tulossa lähiaikoina. Samasta tallenteesta löytyy myös Mika Baljaskinin esitys Teams Office 365-muutoksenhallinnan työkaluna sekä Markus Miettisen Miten päästä alkuun Teamsin laajennusten kehittämisessä. Seuraava#TeamsFi on muuten 17.6. klo 15. Ilmoittautukaa mukaan Meetupin kautta! Tässä vaiheessa vielä etsimme sopivinta sisältöä – ilmoittautukaa vapaaehtoiseksi!.

1. Tiedotteet (Announcements)

Uusien tiedotteiden myötä Teams-viestintä helpottuu entisestään. Näiden avulla voi luoda Teams-viestin jonka otsikolle voi asettaa kuvan taustaksi. Voit valita valmiina olevista kuvista tai ladata oman kuvan taustaksi. . Näin viesti erottuu kanavalla huomattavasti selkeämmin. Tulossa kesällä. Tämän ohella on tulossa myös kontrolleja, ketkä organisaatiosta voivat vastata viesteihin.

2. Chatin ryhmäkoko kasvaa 100 henkilöön (nyt 50)

Muutos lähtee valumaan ympäristöihin kohtapuolin. Vaikka chat mahdollistaakin 100 osallistujaa on hyvä pitää mielessä että monasti pitkäaikaisilla/suuremmilla ryhmillä oma tiimi voisi olla parempi ja pitkäaikaisempi ratkaisu.

3. Tiedostojen jakaminen (linkkien luonti) muuttuu Teamsissa.

Siitä tulee samanlainen käyttökokemukseltaan kuin SharePointissa ja OneDrivessa. Linkkiä luodessa voit määrittää oikeudet tiedostoon henkilöille, jolloin linkkien vastaanottajien ei ole tarpeen olla tiimin jäsen vaikka pääsisi tiedostoon käsiksi. Tämä uusi jakamisen kokemus mahdollistaa myös SharePointissa tai omassa OneDrivessa olevien linkkien luonnin osaksi yksityistä tai kanavakeskustelua.

4. Taukomusiikki

Kun puhelu laitetaan pitoon voidaan linjoille soittaa taukomusiikkia. Tämä vaikuttaa heihin joilla on PSTN-ratkaisu käytössään.

5. Järjestelmän äänien jakaminen kokouksen osallistujille

Sisältöä jakaessa myös ääni jaetaan kokoukseen osallistujille. Tulee aluksi Windows-käyttäjille. Tämä asentuu käyttäjille kesäkuun aikana, joten lomien jälkeen viimeistään voi jakaa videon äänen kanssa osallistujille.

Nyt tämän voi kiertää pienellä jipolla käyttäen median äänentoistossa ulkoista kaiutinta ja Teamsin käyttää toista mikrofonia, vaikkapa koneen mikrofonia äänen kaappaamiseen. Neuvotteluhuoneessa videon ääni voisi tulla esimerkiksi tv:stä ja ulkoinen kaiutin/mikrofoni olisi Teamsin äänilähteenä. Vaatii hiukan Windowsin ja Teamsin ääniasetusten kanssa kliksuttelua. Lomien jälkeen tämä tulee olemaan helpompaa. Lisäksi tämä tulee toimimaan myös Teams Live Eventsien kanssa.

Tämän ympärille ideoitiin samantien eri paikoissa käyttötarkoituksia mm soittamalla Spotifystä tai Youtubesta odottelumusiikkia ennen kokouksen varsinaista alkua. Varmaa on, että käyttöä tälle löytyy. Kokouksissa on muuten odotettavissa käyttöliittymän parannuksia: kaikki hallintanappulat siirtyvät ruudun keskellä olevaan osioon (josta nyt hallitaan videota/mikrofonia jne). Tällä hetkellähän osa hallinnasta (mm chatin avaus ja ääniasetukset) tapahtuu pienillä kuvakkeilla oikeassa yläkulmassa.

6. Puhelun tullessa Teams soi kahdessa paikassa

Kesä-heinäkuussa tulee mahdollisuus asettaa Teams puhelun soittoääni soimaan kahdesta eri äänilähteestä. Tämä mahdollistaa tilanteen jossa kuulokkeet ovat käytössä mutta puhelun tullessa soitetaan ääntä myös laitteesta itsestään.

Mobiilisovelluksessa löytyy myös uutta

Esimerkiksi viesteihin voi käyttää samoja sovelluksia kuin työpöytä/verkko-Teamsissa – kehua voi myös mobiilisti. Ympäristöjen välillä vaihtaminen on myös nopeamman tuntuista – varsinkin palatessa omaan kotiverkkoon. Eikä unohdeta myös kuvakkeen päivittymistä uuteen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.