Lisää Intran uutisiisi jakolinkki Teamsiin.. ilman koodia

Build 2019 toi monia uudistuksia, joista yksi on mahdollisuus luoda sisällön jakaminen Teamsiin samalla tapaa kuin aiemmin on voinut sivuja jakaa Twitteriin, Yammeriin, jne. Docs.Microsoft.Comin sivuilla on ohjeet kuinka luoda upotettu Teams-jakaminen verkkosivuille.

Koska SharePoint Onlineen ei tuota voi tehdä ilman verkko-osan toteutusta voi kehittäjää odotellessa käyttää pientä löytämääni kiertotietä ja käydä lisäämässä Teams-jakotoiminnon itse. Ilman koodia. Eikä tämä ole mitenkään rajattu uutisiin vaan mikä tahansa SharePoint sivu on soveltuva. Tai itseasiassa ihan mikä tahansa sivu missä vain.

Muutama huomio kuitenkin linkin lisäyksestä ennenkuin kerron miten se tehdään

  • Kyseessä on linkki joka muodostetaan käsin
  • Se on lisättävä käsin jokaiselle sivulle mistä jakaminen halutaan tehdä
  • Linkki kuvakkeineen voi olla sivun/uutisen pohjassa mutta se on silti päivitettävä käsin oikeaksi että siitä on hyötyä
  • Tällä hetkellä Teamsissa on käyttäjällä oltava laitettuna päälle Kehittäjän esikatseluversio (developer preview) ja selaimena on oltava Edge, Chrome tai Firefox. Siltikin huomasin eri ympäristöjen välillä eroja (osassa toimii ja osassa ei ) joten toiminnon asennus on vielä vaiheessa.

Pidemmän päälle on ehdottomasti parempi luoda verkko-osa/laajennus joka luo itse jakamisessa tarvittavan linkin ja se hyödyntää Microsoftin Docsin ohjetta toiminnon kutsumisessa.

Linkkiviidakko on kuuma – haluamme oikotien jakaa sisältöä jo nyt eikä odotella kehittäjää!

Tässä välillä toimintoa pääsee testaamaan suhteellisen helposti

  • Lisää SharePointin uutiseen/sivulle pikalinkki verkko-osa
  • Lisää linkki joka koostuu kahdesta osasta: aluksi tulee Teamsin jako ja loppuun sivun osoite (sen saa SharePointin sivun yläosasta).
  • Anna parempi otsikko ja esteettömyyden vuoksi kuvan vaihtoehtoteksti
  • Etsi Teamsin uusi ikoni ja käytä sitä kuvakkeena
Esimerkiksi näin:
https://teams.microsoft.com/share?href=https://nopanen.sharepoint.com/sites/TeamsKungfu/SitePages/Office-365-uudet-ominaisuudet.aspx

Visuaalisesti lopputulos on erittäin toimiva vaikka vaatii vähän käsityötä, jonka voi kuitenkin väliaikaisesti ohjeistaa sisällöntuottajille testailtavaksi.

Mitä tapahtuu kun linkkiä napsautetaan?

Jakaminen Teamsiin

Toiminto avaa Teamsin jakonäkymän, jossa linkki on jo valmiiksi asetettu kohdalleen. Mikäli tässä kohtaa saat virheen ( The resource you are looking for has been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. ) ei Teams-ympäristösi ole kehittäjän esiversiossa.

Valitse tiimi/kanava mihin linkki jaetaan. Haku on erittäin toimiva tässä. Ja emojit on tuettuina nimissä!

Lopuksi vielä saatesanoja linkin kaveriksi.

Kun kaikki on valmista, napsauta Share ruudun oikeasta alalaidasta ja iloiset kasvot tervehtivät onnistumista.

Haluatko testata Teamsiin jakoa? Täältä löytyy sivu!

Lisäsimme varsinaisen jakokomponentin seuraavan webinaarini ilmoittautumissivulle, josta voit käydä tätä kokeilemassa. Mikäli sinulle näkyy sivulla Teams-ikoni, jakoikkuna avautuu ja pääset valitsemaan tiimin olet ensimmäisten joukossa tätä tekemässä! Mikäli näet vain tekstin “Share to Teams” Teams-ikonin sijaan, et valitettavasti pysty tätä toimintoa vielä käyttämään. Huomaathan että selain, jolla sivulla käyt, tulee olla kirjautuneena Teams-ympäristöösi jossa tätä haluat kokeillla.

https://www.innofactor.com/fi/ajankohtaista/finland-events/office-365-uudet-ominaisuudet2/

Ketkä muut ehtivät ensimmäisinä laittamaan verkkosivuilleen Teamsiin jakamisen?

Tätä toimintoa (myös tätä linkkitapaa) voi käyttää myös verkkosivuilla, johon tämä on onkin varsinaisesti tarkoitettu: mahdollistamaan helpon tavan jakaa ulkopuolisia linkkejä Teamsiin ilman copy-pastetta.

Suositeltavinta on käyttää Microsoftin Docsin mukaista ohjetta ja luoda automaattinen Teams-upotus mutta nopeasti pääsee etenemään myös ihan tässä esittelemälläni linkkiratkaisulla. Docsin mukainen tapa on varmasti tuettu, tämä oikotie ei välttämättä.

Loppujen lopuksi kyseessä on kuitenkin vain siitä, että verkkoselaimen on oltava kiinni (Kehittäjän esikatseluversio) Teams-ympäristössä jonne linkki jaetaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.