4 Teamsin tulevaa ja 6 uutta ominaisuutta

Viime viikolla Enterprise Connectissa julkistettiin tulevia Teamsin ominaisuuksia. Mikäli tieto meni ohitse tässä lyhyesti tietoa mitä on tulossa myöhemmin tänä vuonna käyttöön.

  1. Muokattavat videotaustat. Sumennuksen sijaan voi jatkossa valita taustakuva videopuhelun taustalle.
  2. Sisältökamera ja älykäs sisällön nappaaminen (intelligent capture). Teams Huonejärjestelmät (Room Systems) mahdollistavat jatkossa sisältökameran käytön, joka tekee ihmeitä fläppi/tussi-taululle piirtäessä: kynänjäljet tehostetaan Office Lens-maisesti ja henkilöt jotka käyvät piirtämässä taululle näkyvät osittain läpinäkyvinä. Tämä mahdollistaa linjoilla olijoiden osallistumisen kokoukseen entistä paremmin.
  3. Reaaliaikainen tekstitys kokouksiin. Esiversiossa (tulossa) on aluksi vain englanti tuettuna.
  4. Private channels (suojatut yksityiskanavat) tulevat myöhemmin tänä vuonna saataville. Ominaisuutta ovat monet odottaneet jo pitkään.

Nyt käytössä / kokeiltavissa olevat ominaisuudet:

1. Whiteboard (preview)

Whiteboard on jo nyt preview-käytössä lisättävissä kokouksiin. Se toimii organisaation sisäisissä kokouksissa ja sitä on mahdollista käyttää joko Teamsin sisältä tai avata se omaan sovellukseen. Sovelluksen etuina on monipuolisemmat toiminnot verrattuna Teamsin sisällä olevaan versioon.

Ylläpitäjän on aktivoitava Whiteboard jotta se tulee käytettäväksi. Esikatselu(preview) versioon ei ole saatavilla tukea ja tiedot tallennetaan todennäköisesti tietokeskukseen USAssa.

Whiteboard on monikäyttöisin kun sen avaa Whiteboard-sovelluksessa.

2. Soittaminen / Puhelut (Calls)

Puhelut-valikko on ilmestynyt vasempaan laitaan. Se mahdollistaa samantyyppiset mahdollisuudet Teams-puheluille kuin mitä aiemmin oli käytössä vain puhelinjärjestelmätilauksille. Nyt Teams-käyttäjät pääsevät näkemään fiksummin henkilöiden online-tilan, näkemään historiat jne aiempaa helpommin.

Jos valikkoa ei näy, kokeile tehdä ensimmäinen soitto komennon /puhelu avulla. Itselläni valikko ilmestyi näkyviin yhdessä tapauksessa samantien kun “pakotin” puhelun päälle tuolta.

On kuitenkin sanottava, että Teamsin englanninkielisen käyttöliittymän tuo soittaminen on huomattavasti kätevämpi tehdä /call -komennolla. /soita olisi voinut olla parempi käännös..

3. Teams-puhelun soittoäänen valinta

Kukapa ei haluaisi vaihtaa soittoääntä pois oletuksesta? Itse otin tämän ominaisuuden mielihyvällä vastaan.

4. Tiimin luontivelho

Tiimin luonti on muuttunut huomattavasti käyttäjäystävällisemmäksi sitten aiemman version. Nyt velho opastaa tiimin luonnissa aiempaa selkokielisemmin.

5. Live Events on yleisesti saatavilla

Live-tapahtumat ovat nyt yleisesti saatavilla, joten niitä kannattaa hyödyntää niin organisaation sisäisissä kuin .ulkoisissakin tilaisuuksissa. Live-tapahtumalla voi olla 10 000 osallistujaa (verrattuna tavalliseen Teams-kokoukseen jossa maksimimäärä osallistujia on 250).

6. Tietojenmenetyksen estäminen (DLP)

DLP -käytännöt asettamalla voidaan estää arkaluontoisten tietojen jakaminen Teamsin kanavilla. Ominaisuus on tulossa myös yksityiskeskusteluihin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.