Teamsin uudistuksia

Kalenterisovelluksen maaliskuun aikana tapahtuvan päivittymisen lisäksi on viimeaikoina tapahtunut kaikenlaista pientä uudistusta. Tässä vähän koostetta muutoksista jotka ovat tulleet jo käyttöön tai lähiaikoina tulossa.

  • Kalenterisovelluksen päivityksen takana on sen muuttuminen kokouksista kalenteriksi ja se saa samalla uusia ominaisuuksia. Roadmapilla vihjataan uudistuksista kokouksen ajastamisiin. https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/roadmap?filters=&searchterms=48516
  • Nimeäminen yksinkertaistuu jonkin verran: suosikit (tiimit ja kanavat) muuttuvat Show/Hide-valinnoiksi ja kanavan seuraamisen sijaan tulee Notifications (ilmoitukset) -valinta. Lisäksi tiimien listauksessa tulee muutosta kun Favorited muuttuu minun tiimeiksini ja Unfavorited piiloitetuiksi tiimeiksi.
  • Tiimin maksimirajaksi 5000 käyttäjää.
  • Jos tiimin jäseneksi liittää jakelulistan (distribution list) se toimii 3500 käyttäjään saakka (listan jäsenistä tehdään tiimin jäseniä, kertaluontoinen)
  • Graph API on saanut uusia toimintoja, joten tiimin voi luoda taustalla hyvinkin valmiiksi kerralla esimerkiksi osana tilausprosessia. Tiimiin voi lisätä kanavia, sovelluksia ja luoda välilehtiä sisältöineen ilman käyttäjien toimia. Mm Global Admin pääsee näiden kautta hallinnoimaan myös tiimiä joissa ei ole suoraan edes jäsenenä.

Pidemmät kuvaukset seuraavista uudistuksesta (aka sisällysluettelo)

  • Yammer-välilehti
  • Ilmoitus kun käyttäjä on saavutettavissa
  • Laitteiden hallinta
  • Asetukset: Oikeudet mediaan, sijaintitietoon jne
  • Mukautettu tilaviesti

Yammer-välilehti

Tämä uudistus on ollut tuloillaan jo pitkään ja vihdoinkin eilen Yammer-välilehti ilmestyi valikoimaan. Yammerin sovelluksella voi kytkeä siellä olevat keskustelut aiempaa paljon fiksummin osaksi Teamsin tiimejä ja kanavia. Välilehdelle voi valita näytettäväksi joko yksittäisen ryhmän (koko yritys ei ollut valittavissa) tai aihesanat (topic/aihe = Yammerin hashtag). Yammerin välilehti on käytettävissä työpöytä- ja selainversioissa.

Demoympäristössä on tullut kerättyä monia erilaisia introja 🤣

Jaa kanavaan mahdollistaa yksittäisen keskustelun nostamisen helposti kanavan keskusteluun.

Jos tuota Näkymä Yammerissa-nappia painaa päätyy välilehden sijaan verkkoselaimeen jossa Yammer yrittää avautua (riippuen siitä onko käyttäjä kirjautunut omaan Office 365:een sillä selaimella vai ei). Tästä harmituksesta huolimatta tämä on ehdottomasti helpoin ja tyylikkäin tapa napata Yammerin keskustelu tiimin kanavalle käsittelyyn.

Aihesanojen osalta ulkoasu on mielestäni mainio. Otsikoksi tulee oletuksena #aihesana joka kertoo hyvin mistä on kyse.

Mitä mieltä olette uudesta Yammerin välilehdestä?

Ilmoitus kun käyttäjä on tavoitettavissa

Tämä on tuttu ominaisuus Skype for Busineksesta: haluan ilmoituksen kun tietty henkilö on tavoitettavissa. Se toimii vain oman organisaatioiden muiden henkilöiden kanssa. Suuntaan Keskustelut-sovellukseen ja siellä Yhteyshenkilöt-välilehdelle.

Näitä voi hallinnoida myös asetusten kautta

Laitteiden hallinta

Asetuksiin on ilmestynyt myös Laitteet-osuus, jossa voi valita oletuksena käytettävät laitteet: kaiuttimen, mikrofonin ja kameran.

Asetukset: Oikeudet mediaan, sijaintitietoon jne

Asetuksissa on myös osuus Oikeudet. Tämän kautta annetaan Teamsin työpöytäsovellukselle oikeus käyttää mediaa, sijaintia, ilmoituksia, ulkoisia linkkejä sekä MIDIä(!). Tässä vaiheessa ainoa mitä voi muuttaa on Media, muut ovat aina päällä.

Mukautettu tilaviesti

Teams sai jo jokin aikaa sitten myös mukautetun tilaviestin. Sitä on hyvä hyödyntää vaikkapa poissaolotiedon lisätäsmennykseen.

Hyvänä lisänä on mahdollisuus määrittää – valmiista listasta – kuinka pitkään tilatietoa esitetään muille käyttäjille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.