Ulkoiset käyttäjät kontaktiryhmiin

Eilinen Teamsin päivitys toi – monen mielestä vihdoinkin – mahdollisuuden lisätä ulkopuolisia (federoituja) käyttäjiä haluamiinsa kontaktiryhmiin. Samalla aikaisemmat kontaktit siirtyivät vihdoin Skypestä Teamsiin, joten kontaktipuolella on todennäköisesti monella ollut vilskettä. Kannattaa käydä katsomassa mitä siellä näkyy itselle jo. Mikäli mitään ei vielä näy, kannattaa odotella muutama päivä ominaisuuden asentumista.

Aiemmin ulkopuoliset sai lisättyä suosikkeihin, mutta nyt ryhmiä voi luoda ja ulkopuolisia voi lisätä haluamiinsa ryhmiin.

Yhteystietoryhmän luonti

Ensin kuitenkin muistutus kuinka uusi yhteystietoryhmä luodaan. Toiminto löytyy Teamsin vasemmasta alakulmasta kun Keskustelu ja Yhteyshenkilöt on valittuna.

Kontaktin lisääminen

“Lisää yhteystieto tähän ryhmään” mahdollistaa sähköpostiosoitteen kirjoittamisen, jonka avulla kontaktit lisätään. Huom, jos käyttäjä on jo vieraana jossain tiimissä on syytä olla tarkkana että tulee valittua ulkoinen osoite jotta viestit menevät perille ulkoisen käyttäjän oman organisaation Teamsiin.

Tämän jälkeen “projektiryhmä” kaikki henkilöt löytyvät kontakteista ja heille voi lähettää helposti Teams-viestejä yli organisaatiorajojen.

Kuten tähänkin asti, on käytössä edelleen

  • viestit tekstipohjaisena (ei hymiöitä, ei kuvia tai muotoiluja jne)
  • äänipuhelu
  • videopuhelu

Mikäli usein on tarve jakaa ruutua tai käyttää muita Teamsin viestinnän toimintoja on hyvä perustaa kokous ulkopuolisen kanssa ja käyttää sen kokouksen keskustelua viestinvaihtoon.

PS. Hyvää Ystävänpäivää

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.