Moikka! ( Teams-keskustelu on enemmän kuin Skypen pikaviestit )

Moikka!

..

..

Tuossapa aika usein se aloitus, mitä Skypessä viestimään tottunut henkilö käyttää ja tyypillistä on että viestintä ei jatku ennenkuin kuittaat jotain viestiin – vaikkapa kaiuttaen Moikka!

Tämä johtaa juurensa siitä, jossa Skypen viestittäminen ja interaktiivisuus mahdollistui vain molempien ollessa linjoilla samanaikaisesti. Muuten viestit päätyivät keskusteluhistoriaan Outlookin syövereihin ja kanssakäyminen päättyi ennenkuin alkoikaan. Moikka! on sama kuin historiallinen linjan “onko siellä ketään” -tarkistus. Jos vastausta ei kuulu minuutin sisään niin tyypillisesti siirryttiin kirjoittamaan sähköpostia kun toista ei tavoitettu.

Tätä toimintatapaa näkyy vain yksityiskeskusteluissa, ei ryhmissä tai kanavissa. Jälkimmäisissä ymmärretään ettei vastausta välttämättä tule heti.

Mullistavaa! Teams mahdollistaa viestinnän vaikka toinen ei olisikaan online!

Teams on toista maata kuin Skype tai muut vanhan ajan pikaviestimet, jotka vaativat onlinea oloa keskustelun mahdollistamiseksi. Teamsin kanssa on ihan ok kirjoittaa Moikka! ja jatkaa sen jälkeen asian kertomisella.

  • mistä on kyse
  • mitä tarvitset henkilöltä
  • tietoa siitä, onko asialla kiire
  • lisätietoja voi kertoa myös viesteillä lisää sitä mukaa kun niitä on

Teams-viestintä on asynkroninen kanava niin yksityiskeskusteluissa kuin tiimeissäkin. Tähän on usein totuttu henkilökohtaisten viestimien kanssa – laitetaan jatkoviestiä kun tilanne elää tai tulee uutta tietoa. Ei tämä ole sen kummepaa.

Keskustelua voi jatkaa ajan salliessa viesti kerrallaan – joskus voi olla useamman päivänkin tai viikonkin tauko ennenkuin seuraavaa viestiä. Tämä riippuu ihan kiireellisyydestä, käytettävissä olevasta ajasta tai uuden tiedon ilmaantumisesta.

Asia etenee kiireestä huolimatta, kun molempien osapuolten ei tarvitse olla online samanaikaisesti.

Tämä ajattelu säästää molempien aikaa ja mahdollistaa kanssakäymisen vuorottain – toisiaan täydentäen. Joskus yhteisen kalenteriajan löytäminen voi olla vaikeaa tai liki mahdotonta. Silloin Teamsin käyttö tehostaa ja nopeuttaa toimintaa.

Entä kun pitää saada toinen kiinni heti?

Soita. Käytä puhelinta tai Teamsin soittotoimintoa. Ennen soittoa kannattaa kuitenkin tarkistaa toisen kalenteri 🙂

Jos vastaanottaja ei vastaa tai lyö luurin korvaan, kirjoita asia Teamsin keskusteluun jotta on tiedossa mistä on kyse ja vastaanottaja palaa aiheeseen heti kun hän voi. Joskus voi joutua nostamaan keskustelun hereille uudestaan, jos epäilee toisen unohtaneen asian (tai se on mennyt kiireessä ohitse).

On edelleen ok aloittaa kirjoittamalla ensimmäiseksi viestiksi Moikka! mutta älä jää odottamaan vastausta vaan jatka asian kirjoittamisella.

Parasta tietysti on, mitä enemmän keskustelua käydään kanavilla, jolloin joku muukin kuin tämä yksi vastaanottaja voi vastata kysymykseen. Koskee tietysti vain niitä aiheita, jotka kuuluvat tiimille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.