Kehu tiimikaveriasi Teamsissa!

Teams on saamassa uuden ominaisuuden käyttöön: Kehut (Praise). Sen avulla voi tehdä Yammerista ja LinkedInistä tuttuja tunnustuksia/kehuja/kunniamerkkejä tiimikavereille. Siinä missä Yammerin kehut tavoittavat useimmiten koko henkilöstön, on Teamsin kehut rajoittuneet vain siihen tiimiin missä kehu jaetaan. Tämä lisää kehujen käytettävyyttä ja määrää koska kehumisen kynnys on oman tiimin sisällä huomattavasti pienempi.

Kehut löytyvät … valikon takaa. Ne ovat vielä nimellä Praise ja kuvauskin on vain englanniksi. Itse sisältö on kuitenkin suomeksi. Praise-toiminnon paikka vaihtelee valikossa riippuen siitä mitä muita toimintoja Teamsissa on aktivoitu.

Seuraavaksi valitset tilanteeseen sopivan kehun / kunniamerkin.

Valitse kehun saaja ja kirjoita tarvittaessa perustetta miksi näin. Perusteet eivät ole pakollisia – on parempi kehua vaikka työkaveria ongelmanratkaisusta kuin jättää se tekemättä. Itseään ei voi sentään kehua, mutta ulkopuolisia (tiimissä vieraana olevia) pystyy – kuten pitääkin.

Voit myös käyttää emojeita, jotka löytyvät Win + . näppäinyhdistelmän takaa. Muuten tekstiä ei pääse muotoilemaan. Lopuksi napsauta Esikatselu ja pääset näkemään miltä viesti näyttää.

Kun viesti on kanavalla, voi sitä itseasiassa muokata ja vaikka tarvittaessa lisätä muita henkilöitä @osoituksella, vaikkapa henkilön esimiehen.

Ylläolevassa esimerkissä lisäsin kehuttavaksi toisen henkilön osana tekstiä, mutta mikäli on tarve kehua useampaa työkaveria voi kehumis-ikkunaan laittaa suoraan useamman vastaanottajan!

Kanavakeskustelujen lisäksi kehuja voi antaa ryhmäkeskustelussa ja kokouksienkin keskusteluissa! Nyt ne luovat vielä tavallisen ilmoituksen (mainittu viestissä).

Praise on muuten Teamsin sovellus, joten sen voi kytkeä päälle tai pois tiimikohtaisestikin – ja lisätä myöhemmin takaisin tiimiin sovelluskaupasta.

Kehu usein ja riittävästi! Näin helpolla kannattaa ilosanomaa jakaa tiimin kesken! Kehut luovat hyvää mieltä, positiivisuutta ja ovat kaikenlisäksi hauskoja!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.