Mobiilivinkki: jaa tietoa suoraan Teamsiin

Mobiililaitteiden kanssa on totuttu käyttämään sovelluksista usein löytyvää jaa-toimintoa paljon enemmän kuin työpöytäsovellusten kanssa. Teams toimii myös Jaa-toiminnon kanssa varsin pitkälle, ja sen muistaminen auttaa suoristamaan monta tilannetta.

Esimerkkinä tilanteita joissa Jaa-toiminto on kätevä Teamsin kanssa

  • Haluat jakaa tiettyyn tiimiin / kanavaan julkisen linkin tai artikkelin. Jaa-toiminnolla voit valita kohteksi Teamsin ja sen jälkeen mihin tiimiin tai keskusteluun linkin haluat ja voit kirjoittaa myös saatesanat. Ilman jakamista osoite tulisi perinteisesti kopioitua leikepöydälle ja sen jälkeen avattua Teams ja etsittyä oikea paikka mihin se laitetaan.
  • Haluat jakaa organisaation dokumenteista linkin tiedostoon (vaikkapa ohje). OneDrive-sovelluksessa on Teamsiin jako ja linkin muodostus rakennettuna sisään – ilman tarvetta ladata ensin dokumenttia omalle laitteelle tai käyttää linkki leikepöydän kautta.
  • Haluat jakaa SharePointissa olevan modernin uutisen tiimiin tai vaikka keskusteluun. Uusi SharePoint mobiilisovellus tukee tätä todella hyvin.

 

Miten käytännössä?

LinkedIn-sovelluksesta voi valita artikkelin jakamisen ja kohteista löytyy myös Teams.

Screenshot_20181107-104912

Teamsissa voi hakea sopivan keskustelun tai kanavista mihin linkki halutaan viedä.

Screenshot_20181107-104958Screenshot_20181107-105030

Lopputulosta voi muokata kuten normaalia viestiä. Otsikko, atMaininnat ja muut toiminnot ovat käytettävissä tietysti.

Screenshot_20181107-105140

Entäpä sitten organisaation tiedostoista linkin luominen Teamsiin? OneDrive-sovelluksella voit jakaa tiedoston suoraan Teamsiin.

Screenshot_20181107-111609

 

OneDrive antaa luoda linkin leikepöydälle suoraan – tai sitten valitsee vain Teams-kuvakkeen ja lähettää linkin – tai tiedoston kopion – suoraan haluttuun kanavaan tai keskusteluun.

Screenshot_20181107-111718

Tiedoston kopioita lähetettäessä kohteena voi olla yrityssovellukset – ja Teams on tietysti valittavissa. Tiedoston kopio ladataan liitteeksi esim Outlookin tai Teamsin viestiin.

Screenshot_20181108-063532__01

 

SharePoint-sovelluksesta jakaminen on myös selkeää.

Screenshot_20181107-112614

Entäpä Teamsista tiedoston jakaminen?

Teamsin tiedostoihin pääsee käsiksi kätevästi suoraan Teamsista, avaamalla Tiedostot-välilehden. Kolmen pisteen (…) valikosta löytyy myös jaa-toiminto, jolla voidaan jakaa tiedosto haluttuun paikkaan. Esimerkiksi avaamalla Outlook ja lähettämällä tiedosto asiakkaalle tai kumppanille. Myynti/esittelymateriaalit ja muut jaettavat ohjeet onkin helppo jakaa “tien päältä” kun ne ovat valmiina jaettavassa muodossa (usein pdf).

Entä sitten sellaiset materiaalit joita ei saisi jakaa näiden kautta? Siihen auttaa Azuren tiedonsuojaustoiminnot ja sisällön luokittelu.

Screenshot_20181107-105206

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.