Teams-keskustelut käyntiin suoraan Officen profiilikortista

Teamsin sovellus päivittyi taas tällä viikolla. Uutena ominaisuutena on Teamsin käyttö Officen pikaviestisovelluksena.

Vielä lähihistoriassa jos avasi henkilön profiilikortin vaikka Outlookissa tai Wordissa ja halusi lähettää kontaktille pikaviestin meni viesti aina Skypellä (vaikka oli itse jo TeamsOnly-tilassa). Nyt pikaviestin (Instant Message, IM) lähetys avaa Teamsin kuten kuuluukin. Samalla näkyy myös henkilön online-tila.

capture20181024113857987

Tämä toimii kaikista Office-sovelluksista niiden uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Esimerkiksi Wordissa voi aloittaa viestittämisen toiselle muokkaajalle profiilikuvan kautta.

Miten käyttöön?

Taikaruksi löytyy loogisesti Teamsin asetuksista, jonne pääsee oman profiilikuvan kautta (oikea yläreuna). Minulle tuo  asetus oli oletuksena päällä. Ensimmäisellä kerralla käytettäessä Word ja verkko-Office ainakin kysyivät mitä sovellusta pikaviestintään käytetään, jolloin siihen on valittava vielä Teams.

Ominaisuus on käytettävissä vain työpöytäohjelman kanssa.

capture20181024122526729

Ai miksi näppäimistöni on asetettu saksalaiseksi? Tämä oivallus tuli Microsoftin Harri Mikkaselta: näppäinkomennot toimivat tuon jälkeen oikein suomenkielisissä näppimistöissä, esimerkiksi haku/komentolaatikkoon pääsee suoraan kirjoittamaan komentoa näppinyhdistelmällä CTRL+Shift+7 (elikkä CTRL+/), sen sijaan että käyttäisi sitä näppäintä joka on US-asettelussa toisessa paikassa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.