Valmiit laajennukset Teamsin viesteihin: videot, kartta, uutiset ja sää

Teamsissa on mahdollista kytkeä päälle tiimeihin valmislaajennuksia, joita voi lisätä sisältöä viesteihin. Näitä ei tule välttämättä ajatelleeksi tavallisesti, mutta mm videoiden ja kartan lisäyksille on helppo keksiä käyttötarkoituksia.

Laajennukset ovat pitkälti vain englanniksi. Lisäys tapahtuu helposti … -valikon kautta tiimin omistajalle. Office 365 -ympäristön ylläpitäjät voivat olla estäneet näistä esimerkiksi osan.

capture20181009193413097.png

Places käyttää Bing karttaa tietojen näyttämiseksi. Suomessa tulokset ovat vähän vaihtelevia. Ensin Places on kuitenkin asennettava ja sille on määritettävä oletussijainti.

capture20181009194123219.png

Tämän jälkeen sijainnin ja kartan lisäys onnistuu helposti sijainnin symbolia klikkaamalla ja etsimällä paikkaa. Paikan yhteyteen voi lisätä viestin normaalisti ja Ohjeet-toiminnosta aukeaa Bingin reittiohjeet sijaintiin.

Nämä laajennuksethan ovat kuin bottien kortteja. Laajennuksen ja botin ero ei ole kovin suuri taustalla – botin käyttöliittymä on keskustelupohjainen.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Entäpä sitten videon ja muut?

Videon voi etsiä Youtubesta haulla ja kun se on lisätty keskusteluun siitä saa esikatselukuvan tietoineen ja napsauttamalla esitys avautuu selaimessa. Sää toimii samalla tavalla, kun sijainti on valittu tulee esille tämänhetkinen säätiedote ja Lisätiedot-napista avautuu sijainnin sääennuste. Jos käyttöliittymän kielenä on englanti, saa säätiedot englanniksi ja lämpötilat Fahrenheiteina.

Uutisten pohjalla on Bingin uutishaku, joka etsii uutisia useasta eri lähteestä. Positiivisesti oletuksena kielialue on huomioituna joten ensiksi listalla on Suomen viimeisimmät uutiset. Hakutermillä voi hakea vaikkapa oman yrityksen uutiset. Haku on itseasiassa todella nopea.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Kaikilla näille ei ole tarvetta ja useissa tapauksissa käyttö on todennäköisesti vähäistä ainakin vielä. Tiimistä ja organisaatiosta riippuen viestilaajennuksista on hyvä olla tietoinen.

Kätevämpää näillä on lisätä uutisia ja videoita mukaan keskusteluun, kuin harjoittaa perinteistä copy-pastea selaimesta sovellukseen. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.