Älä häiritse -tila Teamsissa.. ja prioriteettikäyttäjät

Älä häiritse-tila on erinomainen myös Teamsissa kun olet asiakkaalla tai on menossa on keskittymistä vaativa hetki – ongelma nousee jos tuosta tilasta huolimatta olisi sallittava muutamien henkilöiden olla yhteydessä. Teamsissa tähän on asetus.

Teamsin älä häiritse-tila ei itseasiassa estä muita olemasta minuun yhteydessä viesteillä tai @-maininnoilla. Niiden ilmoitukset ovat vain vaimennettuna myös puhelimessa. Teams-puheluun tai kokoukseen liittäminen on ainoa oikeasti estetty toiminto.

Teamsissa voi siis valita henkilöitä “ohituskaistalle”, joita älä häiritse tila ei hidasta. Heidät määritetään oman kuvan takaa löytyvästä Asetukset-valikon Tietosuoja-osasta.  Ensisijaisten käyttöoikeuksien hallinnasta voit lisätä (tai poistaa) henkilöitä, joiden toiminnasta (puhelut, viestit, @-maininnat) ilmoitukset saavat nousta esille.

Tämä asetus ei valitettavasti estä sitä, etteikö muut työkaverit vaikkapa soittaisi perinteisesti puhelimella. Onneksi myös puhelimen voi helposti asettaa puhelimen omaan älä häiritse -tilaan, ja samalla tavalla siinäkin voi asettaa suosikkihenkilöt jotka saavat tämän tilan ohittaa.

Tätä asetusta voi käyttää fiksusti tehostamaan tiimityötä ja vähentämään häiriöitä, esimerkiksi kiireisellä projektin loppusuoralla.

capture20180930215004509.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.