Tuskaton offline työ

Millä tavoin teet töitä, kun olet offline tai nettiyhteys pätkii? Vaikkapa lentokoneessa, junassa, mökillä?

Vaikka #Teams käyttöliittymä itsessään ei tue (vielä..) offline-käyttöä, ei se estä töiden etenemistä. Muutamia hyviä vinkkejä ja käytäntöjä #TeamsTorstai

Synkronoi tiedostot

OneDrive (erityisesti Windows 10 + Files on Demand) tuo tähän mainion tuen. Voit synkronoida tiimisi tiedostot (SharePointin tiedostokirjasto) omalle levyllesi osana tavallista työskentelyä. Näistä tiedostoista tai kansioista voi valita ne, joiden viimeisimmät versiot haluat aina pitää omalla levylläsi. Kun teet muutoksia tiedostoihin offlinessa, ne synkronoituvat automaattisesti muille, kun olet jälleen nettiyhteydessä.

Pidä muistikirjat mukanasi

OneNote ohjelma itsessään (jatkossa Windows 10 OneNote App!) sisältää varsin toimivan synkronoinnin. Avaa Teamsista halutut muistikirjat OneNoten sovellukseesi ja ne synkronoituvat automaattisesti OneNoten ollessa avoinna.

OneDriven ja OneNoten voi synkronoida myös mobiililaitteelle. OneDrivessa voit valita eri sivustojen (tiimien) kansioita tai tiedostoja, joita haluat käyttää offlinessa.

On hyvä myös muistaa valita Spotifyssä haluttujen soittolistojen kohdalla “lataa” niin myös omat musiikit ovat käytettävissä offline-tilassa 🙂

Joskus vanha Checkout-toiminto tiedostolle on myös tarpeen. Teams-työskentelyssä on hyvä ilmoittaa tiimille kanavalla, että otat tietyn tiedoston checkoutissa mukaasi, koska aiot työstää sitä esim. lennolla seuraavan tunnin ajan.

Mikäli office-tiedostoa kommentoi itse ohjelman sisällä, on tästäkin hyvä mainita kanavalla, että tiimiläiset osaavat käydä vilkaisemassa kommentteja. Selkeintä työnteko kuitenkin on, kun sovitte oman tiimin kesken pelisäännöt, missä tiedostoa kommentoidaan: tiedostossa sisällä, tiedoston kommenteilla vai Teamsin keskustelussa. Parasta kaikissa vaihtoehdoissa kuitenkin on, etteivät kommentit sinkoile sähköpostissa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.