Hakeminen ja pikakomennot

#TeamsTorstai auttaa tänään löytämään tietoa Teamsista paremmin.

Haku löytyy keskeltä käyttöliittymän ylälaitaa: kirjoita hakusana ja paina enteriä. Oletuksena haetaan vain keskusteluista, voi valita kohdistuksen henkilöihin tai tiedostoihin. Lisäksi voi käyttää suodattimia.

Haussa on vielä puutteensa: Hakutermin on vastattava 1:1 sisältöä tällä hetkellä “nimi” ei löydä “nimitetty” tulosta. Haku ei myöskään osaa hakea vielä mobiililaitteilla tiedostojen sisällöistä. 

Tästä päästään hyviin käytäntöihin, jotka helpottavat hakemista

– Jokainen linkki Teamsin ulkopuolelle (vaikka viittaus uutiseen) kannattaa alustaa tekstillä tai osalla uutisen sisällöstä

– Jokainen oleellinen tiedosto, jota ladataan tiimiin kannattaa nostaa keskusteluun “klemmarin” kautta ja kertoa mistä tiedostosta on kyse (mahdollistaa haun mobiililaitteilla )

– Opettele suodattamien käyttö hakutuloksissa, hakua voi kohdentaa vaikka tiettyyn tiimiin, aiheeseen (otsikko) tai päivämääräalueeseen (tänään, eilen viime viikolla,..)

– Harkintaan: Jos keskustelu viittaa tiedostoon tai uutiseen, jonka pitää olla helpommin löydettävissä: avainsanalista ei ole pahaksi tässä vaiheessa. #-merkin käyttö ei vaikuta hakutuloksiin

– Tärkeissä viesteissä käytä laajennettua viestinmuokkausta ja otsikkoa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.